NanoTr 7, 7. Ulusal Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı

21. yüzyılın en önemli gelişmelerinden biri olarak değerlendirilen ‘nanoteknoloji’ alanında ülkemizde düzenlenen en kapsamlı konferans olan Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı’nın yedincisi  (NanoTR VII-2011) 27 Haziran 2011 - 1 Temmuz 2011 tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi Kampüsünde düzenlenmiştir.

Konferansın temel konu başlıkları;

• Nanomalzemeler; Nanoparçacıklar, nanokristaller, nano gözenekli malzemeler, Moleküler ve Supramoleküler Malzemeler
  • Nanoelektronik, spintronik, nano-manyetizma, Kuantum hesaplaması, Kübitler
  • Nanobiyoteknoloji, nanobiyosensörler, ve Tıpta nanoteknoloji uygulamaları
  • Nano-optik, Nano-optoelektronik, nano-fotonik

vb. konulardan oluşmakta olup, konferansta Japonya Kyoto Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hirofumi Yamada, Viyana Teknoloji Üniversitesi'nden Dr. Peter Varga gibi alanında uzman bir çok bilim adamı çağrılı konuşmacı olarak yer almıştır. Grubumuz NanoTR konferansına 3 farklı çalışma ile katılmıştır.

Melike Arslan' ın sözlü sunumu: Quantitative Method for Obtaining Surface Potentials from EFM Measurements

Onur Tozkopran ve Oğuz Yıldırım' ın  poster sunumları: Magnetic Characterization of Plasma Arc Evaporated Ni Nanoparticles, Magnetic Characterization of Plasma Arc Evaporated Fe Nanoparticles

Ayrıntılı bilgi için; http://nanotr7.sabanciuniv.edu/