DAAD Haber Bülteni'nin Ekim sayısı

DAAD Haber Bülteni'nin Ekim sayısı, grubumuz bilim adamlarının Bielefeld Üniversitesi'ne yapmış oldukları bilimsel ziyarete geniş bir yer ayırmıştır.

DAAD

Soldan sağa: Prof.Dr. Günter Reiss, Prof.Dr. Arunava Gupta, Prof.Dr. Yalçın Elerman, Prof.Dr. Andreas Hütten

Haberde, Alexander von Humboldt Vakfı’nın bursiyeri ve Federal Almanya Cumhuriyeti’nin liyakat nişanı ile ödüllendirilmiş Prof.Dr. Yalçın Elerman'ın yaz ayları boyunca Bielefeld Üniversitesi’nde şekil hafızasına sahip, Spintronik alanında da kullanılmaları öngörülen Heusler alaşımları konusunda araştırmalarını sürdürdüğünden bahsedilmektedir. Araştırmaların, Prof. Elerman ve Bielefeld Üniversitesi'nden Prof. Andreas Hütten tarafından Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Türkiye ve Almanya arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliği çerçevesinde teşvik edilen bir projeye dayalı olarak araştırıldığından bahsedilmektedir.

Türk-Alman üniversiteleri arası araştırmaların teşvikine yönelik IntenC programı ile ilgili ayrıntılı bilgiler için: