Bilim Adamımızın Çalışmaları Alman Basınında

Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden Alexander von Humblodt Vakfı bursiyeri ve Federal Almanya Cumhuriyeti liyakat nişanı sahibi Prof. Dr. Yalçın Elerman’ın Bielefeld Üniversitesi Fizik Bölümü’nden bilim insanları ile ortak çalışmaları sonucunda şekil hafıza özelliğine sahip Spintronik özelliği olan aşırı ince filmleri üretmeyi başarmışlardır.
Bu başarı, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Türkiye ve Almanya arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliği çerçevesinde teşvik edilen bir projeye dayalı araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.

Ayrıntılı Bilgi ve haberin kendisine ulaşmak için lütfen tıklayınız