Bielefeld Üniversitesi İle İlişkiler Gelişiyor

Ankara Üniversitesinin Bielefeld Üniversitesi ile 2007 yılında başlatmış olduğu ilişkiler giderek gelişmektedir. Üç yıl önce her iki üniversitenin Alman Dili ve Edebiyatı bölümleri arasında başlatmış olduğumuz ilişkiler, başka bilim dallarında da gelişerek sürmektedir. Bielefeld Üniversitesinin Federal Almanya Araştırma Kurumu( DFG ) ‘nun desteğini alarak oluşturduğu BIG Mol “Bielefeld Grauate School of Molecular Science and Nanosystem” konulu mükemmeliyet inisiyatifine, Üniversitemizden Manyetik Malzemeler Araştırma Grubu ile Biyoteknoloji Enstitüsü davet edilmişlerdir. Yapılan bu daveti kabul ettiklerini belirten Prof. Dr. Yalçın ELERMAN, bu proje kapmasında gerçekleştirilecek çalışmaları şu şekilde  özetlemiştir.

• Ankara ve Bielefeld Üniversitesinden bilim insanlarının birlikte gerçekleştirecekleri doktora çalışma konularının belirlenmesi,

• Her iki üniversitede doktora eğitimine başlayan doktora öğrencileri için değişim prog-ramlarının  hazırlanması ve desteklenmesi,

• Her iki üniversiteden bilim insanlarının ve doktora öğrencilerinin karşılıklı olarak Ankara Üniversitesi ve Bielefeld Üniversitelerinin laboratuvarlarında ortak bilimsel araştırmalarını sürdürmeleri,

• Bielefeld ve Ankara Üniversitelerinden bilim insanlarının ortak araştırma projeleri geliştirmeleri,

• Her iki üniversiteden bilim insanlarının, Workshop ya da konferanslar düzenlemeleri ve bilimsel konferanslara katılmaları.

Bu proje ile iki üniversite arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini uluslararası alanda yeni proje olanaklarının ortaya çıkacağını belirten Prof. Dr. Yalçın ELERMAN BIG Mol projesinin oluşmasında katkı verenlere teşekkür etmiştir.

ramlarının  hazırlanması ve desteklenmesi,